Producten

 

gas
water

 

Gas & Water

«Terug

Installaties

doucheWarmwater uit de kraan: we zijn er zo aan gewend en het geeft ons zoveel comfort. Maar wat kost dat eigenlijk, het opwarmen van water? En waar moet u allemaal op letten bij de aanschaf van warmwater apparatuur?

Er zijn verschillende manieren om water te verwarmen. Dat kan variëren van een keukengeiser tot een HR-combitoestel voor verwarming en warmwaterproductie. De laatste jaren is daar de zonneboiler bij gekomen. Deze laatste maakt gebruik van de zon voor het verwarmen van water en meestal van een HR-ketel voor het naverwarmen van het water tot de gewenste temperatuur.

NefitHet is belangrijk dat u zich goed laat voorlichten voor u overgaat tot de aanschaf van een warmwatertoestel.

Wat is de vraag naar warmwater nu en hoe zal die zich de komende circa 15 jaar ontwikkelen? Dit is vooral afhankelijk van de gezinssamenstelling. Wilt u gelijktijdig op verschillende punten warmwater kunnen tappen?

Zijn de warmwaterleidingen lang of lopen ze door onverwarmde ruimte waardoor er veel leidingverliezen optreden? Zo ja, kan de plaatsing van de apparatuur zo worden aangepast dat deze verliezen minder worden? Is leidingisolatie een oplossing? Of is het voordeliger om een apart warmwatertoestel plaatsen, bijvoorbeeld een badgeiser, een keukengeiser?

Al deze vragen komt u tegen wanneer u de aanschaf van een warmwatertoestel overweegt. Voor iedere cv- en warmwater-behoefte geven wij een deskundig advies, waarbij ook de prijs in de gaten gehouden wordt.

nefit
atag
remeha